Skip to content
Home » Gasteskriv: Astrid, Nordbølgen

Gasteskriv: Astrid, Nordbølgen

  • by

Hej alle! Mit navn er Astrid, men ude på bådene blev jeg omdøbt AT, og jeg havde den kæmpe fornøjelse af at være en del af Nordbådene, mere specifikt Nordbølgen, i 3 måneder fra 1. august 2023 til 1. november 2023.

Jeg har altid elsket vand og vandsport, men aldrig prøvet at sejle, så da jeg i 2.g fandt ud af at man kunne komme ud og sejle, skyndte jeg at sikre mig en plads på Nordbådene, så jeg kunne komme afsted så snart jeg var blevet student! Jeg var i lang tid op til bange for, om jeg var for ‘ung’ og om jeg nu var klar, og om alle andre ville være langt længere i livet end jeg var. Alle bekymringerne blev heldigvis hurtigt visket væk, for det viste sig at være fuldkommen ligegyldigt hvem du er, hvad du kommer fra og hvad du kan og ikke kan, for alle bliver taget imod med åbne arme og et kæmpe smil! Det var lige hvad jeg havde brug for!

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg ELSKEDE at sejle. På vores første dagssejlads fik jeg muligheden for at stå bag roret for første gang, og der endte jeg med at stå i 4 timer. Der er en unik stemning på båden når vi sejler, fordi tiden står stille, og vi alle finder ind i en rytme af at spille spil, have vores vagter, sove, sole sig, læse, hækle eller noget helt andet. Følelsen af at vinden tager i sejlene og bølgerne vugger båden afsted, er der simpelhent intet der kan slå. Selv om natten er sejlads fantastisk, for ude midt på havet er stjernerne så utrolig klare, og det er muligt at de hundredevis af stjerneskud på ingen tid.

Jeg elsker, at jeg har fået muligheden for at være steder i verden, som man ikke kan komme til, hvis man ikke har en båd. De bedste stunder er dem, hvor vi ligger i en afsides bugt uden netværk, men hvor vi bare har hinandens selvskab og alt den tid i verden som vi har brug for. Der skal ikke så meget til at hygge sig, når der er søde mennesker og vand overalt. Netop vand var vores fælles standpunkt, hvorfra vi altid kunne mødes på tværs af bådene til en tur på paddleboard, en snorkeltur eller noget helt tredje.

Det har for mig været skønt at have din faste base på sin egen båd med sine egne bådkammerater, men samtidig have 15-20 flere venner på de andre både også. Det har været ligesom at have sin familie på sin egen båd og så en hel masse venner på de andre både. Det gør også, at man altid kan finde nogen at snakke med, nogen der vil det samme som en selv, og nogen som man kan spejle sig i. Det er mega fedt!

Det er helt specielle bånd man knytter til menneskene herude på bådene, fordi man lever så tæt sammen og ser hinanden i alle tænkelige situationer. Vi griner, græder, sveder, fester, bader og lever med hinanden konstant. Det er helt unikke venskaber, som er svære at forklare til folk hjemmefra. Jeg har aldrig mødt så mange store og vilde og anderledes personligheder som ude på bådene, og det har virkelig været det fedeste! Der er nemlig plads til alle, hvis bare man har lysten til at sejle! Min tid på Nordbådene har først og fremmest givet mig venner og oplevelser for livet, men jeg har også lært enormt meget om mig selv. Det er både en blanding af at lytte til mig selv, men samtidig kunne tilsidesætte mine behov for andres og fællesskabets skyld. Desuden er jeg nu helt fanget af sejlads, og har allerede planlagt hvornår jeg skal på langturssejlads igen!

Gør jer selv den kæmpe store tjeneste og tag afsted ud og sejle!