Skip to content
Home » Gasteskriv: Anna Caroline, Nordbådene

Gasteskriv: Anna Caroline, Nordbådene

Jeg hedder Anna Caroline (på båden kaldet AC) og var gast på Nordbølgen i 3 måneder fra januar 2023. I min gasteperiode sejlede vi rundt i Filippinerne og oplevede alt fra det smukke, uberørte filippinske øhav til storbylivet i hovedstaden Manila.

At være gast er en fantastisk og helt unik rejseform, som man ikke oplever på fx. grupperejser eller ved backpacking. Den rolige og tilbagelænede stemning, der er ombord på bådene, tvinger dig til at leve i nuet og gribe dagen. Man kommer ned i tempo og har virkelig tid til at reflektere og fordybe sig i skønne dialoger, bøger, madlavning eller dykning. Langturssejlads træner virkelig også ens tålmodighed og omstillingsparathed. Når man sejler efter vind og vejr, kan alting ændre sig på ingen tid.

De tre måneder jeg var ombord på Nordbølgen, er nok de tre måneder i mit liv, hvor jeg har udviklet mig allermest. For det første opnår man nogle sejltekniske færdigheder, som man ikke kan lære ved fx at tage duelighedsbevis på aftenskole. Selvom jeg havde sejlet en del jollesejlads før, var der stadig masser af læring i mit gasteophold. Gennem erfaring lærer man om vind og vejr, knob og stik, navigation osv. Derudover har jeg fået et meget større kendskab til diverse værktøjer og maskiner til at vedligeholde båden. I min gasteperiode var vi 14 dage på bedding, hvilket virkelig styrkede følelsen af at være mini-håndværker. Ofte blev vi kastet ud i opgaver på arbejdsdage, som man i første omgang ikke troede man kunne fixe, men når resultatet så alligevel lykkedes, var det super tilfredsstillende og empowering.

For det andet udvikler man sig rigtig meget i det sociale aspekt. Når man bor på en båd med 12 mennesker, kommer man virkelig hinanden ved. Det er i den grad højskole-extreme, som vi plejede at kalde det. Ved dagligt at tale om maveproblemer, barbering og andre intime emner, bliver man utrolig tætte med hinanden rigtig hurtigt. Det er vildt befriende, når man alligevel bruger tid sammen 24/7. Man lærer hurtigt at sociale egenskaber som kompromis, gensidig respekt og god kommunikation er prisværdige ombord på en båd med så mange mennesker. En fællesnævner for de fleste gaster er viljen til at dyrke fællesskabet. Vi brugte lang tid på quiz-nights, madlavning, fester, filmaftener, fællessang, osv, hvilket resulterede i et helt unikt og varmt fællesskab, hvor der var plads til alle.

Hvis man ikke allerede har dykkercertifikat, vil jeg klart anbefale at tage det ombord på bådene. Det var en fuldstændig fantastisk og uforglemmelig oplevelse. At opleve en helt ny verden under vand med sine venner er det vildeste jeg har prøvet. De første par dyk kan være ret overvældende og det kan virke unaturligt at trække vejret under overfladen, men hvis man prøver at slappe af i det, er det noget af det mest terapeutiske. Heldigvis er Nordbådene beriget med den dygtigste og sødeste dykkerinstruktør, som virkelig sørger for at man føler sig tryg under hele forløbet. Når man er blevet lidt mere erfaren og kommer på såkaldte fun-dives, kan man nyde de farvestrålende koraller og beundre fiskene- og havdyrenes diversitet.

Hvis du har lyst til en rejse med masser af frihed, tætte relationer, dykning, natur og selvfølgelig sejlads, så er jeg sikker på at du vil få en fantastisk tid på Syd- eller Nordbådene.