Skip to content
Home » Gasteskriv: Caroline, Nordvinden

Gasteskriv: Caroline, Nordvinden

  • by

Hej, jeg hedder Caroline og er 21 år gammel. Jeg har været gast på Nordvinden i 3 måneders tid fra august-november 2023. I min gasteperiode sejlede vi rundt i Indonesien. Da jeg påmønstrede Vinden, lå bådene i det nordøstlige Asien. Jeg husker tydeligt, hvor spændt jeg var, da vi blev hentet af vores skipperne i havnen. Klar til at skulle ud på vores livs eventyr. 

Vi startede med at sætte kursen mod øriget Raja Ampat – som nu er blevet et af mine yndlingssteder! Her oplevede vi de smukkeste uberørte øer – og lå midt ude i ingenting omgivet af den flotteste natur – og uden internet. Dagene her blev brugt på udflugter, bål på stranden til solnedgang, spilleaftener og hyggestunder med de andre både. Derudover blev livet under overfladen udforsket. Vi snorklede hver dag og var også ude og dykke. Senere hen sejlede vi videre mod Misool, Ambon, Wakatobi, Flores, Komodo, Lombok, Gili-t og Bali. 

Jeg har set og oplevet ting som jeg slet ikke turde drømme om. Jeg har blandt andet hiket Mount Rinjani, svømmet blandt tusindvis af jelly fish, snorklet med manta rays og hvalhajer – som var det taget ud af filmen Nemo. Jeg har også besøgt lokale fiskerlandsbyer, set komodovaraner, taget dykkercertifikat og fanget den største sejlfisk! 

Jeg kom herned uden nogen sejlerfaring, men det lærer man virkelig hurtigt. Man lærer alt lige fra vind og vejr, navigation, og ikke mindst sejlads. Jeg var især glad for vores langturssejladser, da vi virkelig kom tæt på hinanden gennem dybe samtaler og hyggestunder i cockpittet. Når man bor 9 mennesker på en båd, kommer man utroligt hurtigt ind på livet af hinanden. Det bliver lidt som en lille familie, hvor der er plads til alle. Som noget af det første får alle gaster på vinden tildelt kælenavne, hvilket virkelig gør, at man hurtigt føler sig hjemme på båden og en del af fællesskabet, Det var særligt på vores langturssejladser, at vi fik vendt stort som småt – med samtaleemner som: toiletbesøg, dårlige vaner, hinandens livshistorier, hjemmelavet Jeopardy og meget mere. Sommetider lå vi nogle steder, hvor der slet ikke var internet i flere dage, hvilket gjorde, at vi brugte al tiden på at dyrke fællesskabet. Jeg kom helt til at savne vores stunder uden internet. 

Minder som jeg vil se tilbage på er særligt vagterne under en stjerneklar himmel, hvor det føltes som om himmel og hav blev forenet og stjerneskud regnede ned over himlen, er nok noget af det smukkeste jeg har set. 

Forestil dig at vågne op til helt havblik vand og blide bølgeskvulp – og en himmel, der er fyldt med pastelfarver, imens en flok delfiner svømmer forbi og hilser godmorgen. Så måtte jeg lige knibe mig selv engang i armen. Oplevelser som disse med Vinden har været med til at skabe mit helt eget ”Kurs mod fjerne kyster eventyr”.

Hvis jeg skulle give et godt råd til kommende gaster – så tilmeld dig en måned ekstra. Tiden flyver afsted. Min plan fra start var, at jeg skulle være ombord i 2 måneder, men kom hurtigt frem til, at 2 måneder ikke var nok. Da jeg fik jeg muligheden for at forlænge med en måned mere, slog jeg til med det samme, da jeg bare ikke kunne få nok af bådlivet. Min tid på Vinden har været nogle af de vildeste måneder i mit liv, jeg har lært så meget og mødt de mest fantastiske mennesker, og fået venner og minder for livet. Derudover har jeg virkelig lært, hvor vigtigt det er at sætte pris på det jeg har derhjemme og det at fokusere på at leve i nuet. Et særligt ordsprog som min skipper Ralle har lært mig er ”Lykken er, når virkeligheden overgår ens forventninger”- og det beskriver præcis mit eventyr med Nordbådene. At være afsted med Nordvinden har virkelig fået vækket min interesse for sejlads – og jeg er helt sikker på, at det ikke er sidste gang jeg har været ude og sejle.