Skip to content
Home » Gasteskriv: Signe, Nordbådene

Gasteskriv: Signe, Nordbådene

Jeg har været gast på Nordvinden i tre måneder i vinteren 2023. Det har været nogle af de sjoveste, mest givende og lærerige måneder, og var hvad man ville kalde en oplevelse for livet.

Jeg meldte mig til som gast hos Nordbådene uden at kende andre. Jeg var både nervøs og spændt, inden jeg tog afsted, med spørgsmål som:
Er det noget for mig, det med at sejle?
Er de andre gaster søde?

Spørgsmål, som man ikke finder svar på, før man er afsted. Heldigvis viste det sig lynhurtigt, at der slet ikke var noget at være nervøs for, og svarene til begge dele var et kæmpe stort ja.

For mig var fællesskabet ombord på bådene noget helt specielt, og det er noget jeg altid vil mindes turen for. Fra du påmønstrer bådene og alle omkring dig er fremmede, til i er en lille bådfamilie og dine medgaster er dine bedste venner, går der ikke ret lang tid. Man kommer hurtigt ind på livet af hinanden, når man bor så tæt, som man gør på bådene. Alle er virkelig gode til at give plads til hinanden og vise hensyn, så alle føler sig tilpas.

Jeg elskede at vågne tidligt, stå op og se solen stå op over det klareste blå hav med en kop kaffe i hånden og nyde stilheden, inden syvsoverne langsomt vågner. Oftest ligger vi for anker, og nogle gange steder, hvor ingen andre kommer ud. Der, mens man kun hører bølgeskvulp, føles det som om, man har hele verden for sig selv. Stille og roligt vågner besætningen, og vi starter tit dagen med hjemmebag, som vi nyder sammen.

Dagene går hurtigt, og der er massere ting at give sig til. Mange dage bliver brugt på båden, hvor vi snorkler, scurfer, øver udspring fra badeplatformen og svømmer over til de andre både for en sludder. Det er også muligt at tage dykkercertifikat hos bådenes dykkerinstruktør, hvilket virkelig var fedt, så man kan udforske det vilde liv under havoverfladen. Derudover spiller vi massere af kortspil, ligger på soldækket og snakker eller laver perler. Andre dage er vi på udflugt, omend det er en hike op i landskabet, hvor vi kan vinke ned til bådene, surftur eller besøg ved lokalbefolkning.

Indimellem har vi arbejdsdage på båden, hvilket tro det eller ej, faktisk er virkelig sjovt. Til handledag møder du de lokale på frugt- og grøntmarkederne, og de er altid virkelig søde, og det er en sjov måde at komme lidt tættere på de lokale. Hjemme på båden sætter vi noget god musik på, mens vi lærer alle afkroge af vores nye hjem at kende og hygger med hinanden.

Dagene til søs er også virkelig fede. Vi har vagter, hvor vi både står bag roret og er navigatør. Det gør ikke noget, at du ikke har prøvet det før – du lærer det hele ombord i meget trygge rammer. Både din skipper og medgaster vil gerne lære fra sig. Hvis du er heldig, får du besøg af søde delfiner, der gerne vil følges ad og måske en fisk på fiskekrogen, der altid er ude når vi sejler.

At være gast på Nord- og Sydbådene er en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv, og jeg kan kun anbefale at du gør det samme. Livet til søs er fantastisk, og i kombination med det fælleskab, der opstår, når ikke kun en, men tre både følges ad, er noget helt særligt. Jeg vil altid kigge tilbage på min tid på Nordbådene med et smil og huske dem for de smukkeste steder, vi sejlede til, og alle de fantastiske mennesker, jeg oplevede det med. Det er et eventyr!