Skip to content
Home » Gasteskriv: Marie, Sydstjernen

Gasteskriv: Marie, Sydstjernen

  • by

Det at sejle har altid været en del af mit liv, så det var oplagt, at jeg skulle være gast. Jeg er glad for at være blevet en del af Sydbådene, hvor vi lærte en masse om livet til søs. Jeg tilbragte 3 måneder på Sydstjernen i vinteren 2022. Her fik jeg mit livs eventyr og venskaber for livet.

Jeg påmønstrede i Panama sammen med 6 andre nervøse unge mennesker. Vi fik lige et par dage i havn, før vi skulle igennem panamakanalen. Det var en fed start på hele eventyret at skulle igennem kanalen. De 3 måneder blev brugt i Panama og min tur sluttede på Galapagos. 

Hjemmefra havde jeg været nervøs for, hvor hurtigt man ville falde til og føle sig hjemme. Vi kom utrolig hurtigt ind på livet af hinanden, når vi sov tæt i en lille kahyt, sad skulder mod skulder når vi skulle spise mad i cockpittet og ikke mindst, når vi ville i bad på badeplatformen. 

Det med at være så mange mennesker på så lidt plads var noget af det, jeg var mest nervøs for, inden jeg tog afsted. Jeg var bla. nervøs for:

Hvordan jeg skulle skifte tøj, når man deler en lille kahyt? 

Hvordan jeg skulle gå i bad? 

Om jeg kunne trække mig og have alenetid?

Alt sammen blev bare en del af hverdagen, og faktisk noget af det jeg syntes gjorde det endnu federe. Tænk, at vi alle var så tætte og trygge ved hinanden, at det ikke var det mindste problem at skulle skifte tøj med døren på klem eller gå i bad 4 tøser på badeplatformen helt sæbet ind og så hoppe i sammen. Og jeg fandt ud af, at jeg ikke rigtig havde behov for at trække mig. 

Det er ualmindeligt svært at sætte ord på de 3 måneder. For det var jo ikke bare en rejse, det var vores liv i 3 måneder! Det blev en hverdag med sejladser, hjemmebag, mandagsrengøringer, udflugter, madhold, arbejdsdage, fødselsdage, jul, vandsport og meget mere.

Skipperne var altid klar på at lære fra sig og ville hellere end gerne lave små lektioner. Fordi jeg selv har sejlet meget, kunne jeg allerede meget af det praktiske, men det kom endnu mere ind under huden og jeg fandt ud af, at jeg virkelig elsker at sejle langturssejlads med nattevagter og vagthold. Den længste sejlads jeg var på, var på vej mod Galapagos. Det var en sejlads på 8 dage! Selv med lidt søsyge var det virkelig en fed oplevelse at være på åbent hav i så mange dage.

Som gast med Sydbådene bliver man ikke kun tæt med sin egen bådfamilie, men man får også venskaber på tværs af bådene. At være så mange unge mennesker som følges ad, var en af de mange grunde til, at jeg valgte Sydbådene. Det var helt fantastisk at være så mange om at dele oplevelserne og det eventyr vi var på. Derudover var det også rart, at vi var 3 både som kunne hjælpe hinanden.

Vi er nu alle hjemme igen, og vi dyrker stadig vores fælles interesse for sejlads. Jeg har taget duelighedsbevis herhjemme sammen med 3 piger, som jeg blev rigtig tætte med i Panama, og vi har lavet vores eget lille sommertogt, hvor vi sejlede små 3 uger med skiftende gaster. Alle sammen gaster vi mødte på Sydbådene. Sejlads er blevet en endnu større del af mit liv efter turen med Sydbådene, og jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg sejler ud på verdenshavene.