Skip to content

Bliv gast ombord på Nordlyset’s jordomsejling

Efter nedenstående sejlplan, sejler Nordlyset Caribien rundt.

Nedenfor kan du se, hvor vi forventer at sejle de enkelte måneder. Sejlplanen er vejledende og der kan forekomme ændringer, da det i sidste ende er vind, vejr og vedligehold som bestemmer sejlplanen. Som udgangspunkt ligger vi sejlruten så vi besøger 3-5 steder om måneden. Vi passer antallet af dage ind med, hvor meget der er at opleve de steder vi besøger.

Du kan komme med ombord mellem 1-6 måneder, og det er derfor muligt at vælge flere måneder, når du ansøger. Vi anbefaler, at man er med ombord i minimum 2 måneder og gerne længere. Det tager lige lidt tid at lære både fællesskabet ombord og båden at kende. På- og afmønstring er altid omkring d. 1. i måneden. Endeligt påmønstringssted vil blive oplyst ca. 2-3 måneder før påmønstring. 

Der er mulighed for dykning ombord på nordlyset.

Juni 2024

Maldiverne

Oplev de smukke Bounty-øer, krystalklart vand og livet under havoverfladen. På Maldiverne er der mulighed for at dykke med skildpadder, rokker, hajer og meget andet!


INGEN LEDIGE PLADSER

Juli 2024

MALDIVERNE & SEYCHELLERNE

Vi starter juli ud med at sejle videre rundt på Maldiverne. Fra Maldiverne sættes kursen mod Seychellerne, hvor vi skal ø-hoppe rundt på Seychellernes forskellige øer, som er kendt for at have nogle af verdens smukkeste strande. Vi skal bl.a. se se kæmpeskildpadder, hike, snorkle, dykke og forhåbenligt se pukkelhvaler

INGEN LEDIGE PLADSER

AUGUST 2024

Seychellerne

 I august måned forsætter ø-hop på Seychellerne – og da landet består af 115 øer, er der nok at tage af. Seychellerne er muligvis det tætteste man kommer på, hvis man vil opleve et uberørt paradis. Tempoet på disse øer er afslappet, og om det gælder en tur på cykel eller med flaske på ryggen under jordens overflade, er der masser af perler og liv at opdage

INGEN LEDIGE PLADSER

September 2024

SEYCHELLERNE & MADAGASKAR

September måned starter på Seychellerne, hvor sejlene derefter bliver sat mod retning, Madagaskar. Vi lægger ud for Madagaskars vestkyst, hvor vi bl.a. skal snorkle ved uspolerede samt uberørte koralrev, på junglevandring på lemur-øen Nosy Komba, besøge en vaniljefarm og opleve det rige dyreliv på verdens 4. største Ø.

INGEN LEDIGE PLADSER

Oktober 2024

MADAGASKAR

Vi forsætter eventyret på Madagaskar i oktober måned. Her vil der være stor mulighed for at se pukkelhvaler og andre af havets mest imponerende skabninger. Øen er specielt kendt for sin særpræget natur. Selvom Madagaskar geografisk set hører til Afrika, adskiller det sig rent natur og befolkningsmæssig langt fra. Trods deres fattige ry, vil man opleve et smilende og meget imødekommende folk. Fra Madagaskar sejler vi til Sydafrika.

INGEN LEDIGE PLADSE

November 2024

SYDAFRIKA

I Sydafrika bruger vi en måneds tid på at beundre landet og dets dramatiske klipper fra vandsiden, når vi sejler fra Richards Bay i øst til Cape Town i vest – En af verdens mest spektakulære kyststrækninger. Undervejs krydser vi Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean. Desuden tager vi nogle dage fra båden for at tage på safari inde i landet.

INGEN LEDIGE PLADSER

December 2024

SYDAFRIKA & ST. HELENA
ATLANTERHAVSKRYDS

Fra Sydafrika krydser vi Atlanterhavet med stop på Sankt Helena – Et af de mest øde områder i hele verden. Udover at dykke, snorkle og udforske livet under havoverfladen, skal vi på opdagelse i øens historiske kulturarv. Vi holder en så dansk jul som muligt på Sankt Helena, og slutter året af sammen, med nytårsfest på øen.

INGEN LEDIGE PLADSER

Januar 2025

BRASILIEN

Vi starter året med at lette ankeret på Sankt Helena, for at sejle det sidste stykke mod Brasilien. Vi sejler op langs Brasilien med Kurs mod Caribien. I Brasilien skal vi opleve den pulserende Sydamerikanske kultur og på tur i Amazonas regnskov.

INGEN LEDIGE PLADSER

Februar 2025

BRASILIEN & GUYANA

I Februar forsætter eventyret i Brasilien. Her er der mulighed for at surfe, opleve en fremmed og farverig kultur, komme på hiking-ture til berømte vandfald og som altid at dykke og snorkle.
Midt februar sejler vi til det mangfoldige land, Guyana. Her skal vi besøge hovedstaden Georgetown, herfra skal vi opleve den tidligere britiske koloni, regnskov med jaguarer, se Kabybarar og på lokale markeder, hvor vi skal opleve den latinamerikanske kultur.

LEDIGE PLADSER

MARTS 2025

TOBAGO & ANGUILLA

Her ligger vi ved Tobago. Tobago er en sand perle og er noget af det sidste urørte af karibien! Her skal vi bade i vandfald, hike i regnskov og lave bål på stranden.
Omkring midt marts sejler vi mod Anguilla, der er ca 450 sømil og turen vil tage 4 dage.

LEDIGE PLADSER

April 2025

ANGUILLA, BARBUDA & ANTIGUA

Her ligger vi ved og omkring Anguilla. Her kommer vi til at bruge en stor del af tiden under havets overflade bla. Hvor der blandt andet er skibsvrag der skal udforskes! Derefter sejler vi til Barbuda, som er en dagssejlads væk. Barbuda har utrolig smukke strande, hvor vi uden tvivl skal hygge, med bålaftener inde på stranden, opleve kulturen og bruge tid på at skirfe/wakeboarde ude i ankerbugterne. 
Slut april sejler vi til Antigua, som er en dagssejlads væk.

LEDIGE PLADSER

Maj 2025

ANTIGUA, DOMINICA & MARTINIQUE

Her ligger vi ved Antigua. Antiqua er også et sandt paradis, med massere af spændende ting at opleve over såvel som under overfladen. Herefter sejler vi til Dominica, der er ca 100 sømil og turen vil tage 1 dag.

Dominica byder på flotte hikes i dens vilde natur. Der er mulighed for at tage op i bjergene og se frugt plantager og flotte vandfald. Ikoniske scener til Pirates of the Carribean er også filmet her og det er muligt at leve sig helt ind i filmen herfra. Midt maj sejler vi til Martinique, som er en dagssejlads væk.

LEDIGE PLADSER

JUNI 2025

MARTINIQUE, BEQUIA, GRENEDA

Vi starter måneden ud ved Martinique. Martinique er en fransk ø og en del af europa. På mange måder minder den nærmest om at være i Frankrig. Øen er især kendt for sin rom og vi skal helt bestemt på rombryggeri mens vi ligger her. Derudover har øen utrolig meget historie, som skal opleves. Martinique er også “cruisers capital” og her vil vi opleve at møde utrolig mange andre langturssejlere. 
Derefter sejler vi til bequia. Bequia byder på utrolig flot dykning. Derudover er der en utrolig god stemning inde på bequai, som er et must at opleve. Vi slutter måneden af med at sejle til Grenada, som er en dagssejlads væk.

LEDIGE PLADSER

JUli 2025

GRENADA, TOBAGO KEYS, UNION ISLAND

Man kan ikke have været i Caribien uden at have været på Grenada. Øen byder på utrolig mange oplevelser, både inde i land, hvor man kan vandre igennem den tykke jungle til vandfald, opleve traditionelt Caribisk mad, opleve den karibiske stemning, opleve rom destillerier. Efter sætter vi kurs mod Tobago cays – som minder mest af alt om en stillehavsatol og byder på utrolig flotte rev, smukke ankerbugter og perfekte strande. Her skal vi virkelig opleve den sande slow living på en sejlbåd.
Måneden slutter af ved Union Island

LEDIGE PLADSER

AUGUST 2025

UNION ISLAND & CARRIACOU

På Union Island kommer vi til at ligge i en bugt lige ved siden af happy island. Her vil der være mulighed for at prøve kræfter med bla. Kitesurf og man vil se kitesurferne hoppe over øen. Happy island er et mødested for alle sejlere og her skal der bestemt nydes en sundowner!
Kursen sættes derefter mod Carriacou –> som betyder ø af rev og netop dét er rigtigt. Carriacou har utrolig flotte rev, som giver mulighed for snorkling, harpunering og også dykning. 

LEDIGE PLADSER

SEPTEMBER 2025

GRENADA, PETIT MARTINIQUE & RONDE ISLAND

Efter et besøg på skønne Grenada, sejler vi mod Petit Martinique. Petit martinique har nogle utrolig smukke rev som vi skal udforske. Her er flere forskellige ankerbugter og bruge tiden på at skirfe/wakeboarde, snorkle og dykke. Midt september sejler vi mod Ronde Island. Ronde island byder på god caribisk stemning, bålhygge på land og dykning langs de flotte rev tæt på ankerbugten.

LEDIGE PLADSER

Oktober 2025

GRENEDA, CHARLES TOWN BUGT, TOBAGO KEYS

Oktober måned starter på Grenada, hvor vi kan proviantere, og få fat i nødvendige dele. Derefter sættes kursen mod Charles Town bugten. Her skal vi bruge tiden på at hygge og opleve den lille ø og ø kulturen, som er noget helt specielt. Tiden skal også bruge på og under vandet. Herfra sejler vi til Tobago cays, som minder mest af alt om en stillehavsatol og byder på utrolig flotte rev, smukke ankerbugter og perfekte strande. Her skal vi virkelig opleve den sande slow living på en sejlbåd. Vi skal ind og holde bålhygge om aftenen og bare nyde tilværelsen.

LEDIGE PLADSER

November 2025

GRENADA, CARRIACOU, BEQUIA, MARTINIQUE

Man kan ikke have været i Caribien uden at have været på Grenada. Øen byder på utrolig mange oplevelser, både inde i land, hvor man kan vandre igennem den tykke jungle til vandfald og opleve traditionelt Caribisk mad.
Carriacou skal vi derefter besøge. Carriacou betyder ø af rev og netop det er rigtigt. Carriacou har utrolig flotte rev, som giver mulighed for snorkling, harpunering og også dykning. Herefter skal vi besøge Bequia. Bequai byder på utrolig flot dykning og snorkling og meget af vores tid vil her blive brugt under havets overflade. Derudover er der en utrolig god stemning inde på bequai, som er et must at opleve.
Måneden slutter af på Martinique.

LEDIGE PLADSER